Formálódó erő I.

Szívós alkat, erős akarat, vidám és napfényes kedély – ezt a szerencsés egyveleget köszönheti Oswald Boelcke az őseinek. Atyjától, aki Havellandból származott, a brandeburgi erőt és szerénységet, Türingiából való édesanyjától pedig a kellemet és az örömteli természetet, énje napos oldalát örökölte.

Abban a szerencsében lehetett része, hogy egy igazi német, hat gyermekkel – egy lánnyal és öt fiúval – megáldott szülői házban nőhetett fel, istenfélő és hazafias szellemben, a régi, egyszerű szokások, a szép és jó iránti érzék szerint. Ráadásul a hosszú éveken át tartó külföldi tartózkodás csak tovább bővítette a látókört. Miután Oswald 1891. május 19-én, a család negyedik gyermekeként megszületett a Saal menti Halle külvárosában, Giebichensteinben, a szülei még fél évre visszatértek Argentínába, ahol atyja a külhoni németség körében teljesített szolgálatot. Hat évig volt Német Evangélikus Iskola igazgatója Buenos Airesben, mielőtt sikerült szintén igazgatóként elhelyezkednie egy halle-i főreáliskola élén. Öt évvel később már Dessauban iskolaigazgató, majd később professzor egy tanítónő-képzővel egybekötött hercegi Antoinette-iskolában.  

Dr. Johannes Werner - Boelcke. Der Mensch, der Flieger, der Führer der deutschen Jagdfliegerei. 1932.

Kapcsolat

  • Disciplina Kiadó
  • 7623 Pécs
    Rét u. 45.
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bejelentkezés

Facebook

Copyright 2015 © Disciplina Kiadó | Minden jog fenntartva.
Scham Industries Duvinet