Jean Hani: Isten mesterségei (Bevezetés a munka spiritualitásába)

A Sursum Kiadó első kiadványa nem csupán szép küllemű, de igen fontos mű is. A szerző az amiens-i egyetem görög civilizáció és irodalom egykori professzora, egyedülálló életművet hagyott maga után. Jó szívvel elmondható róla, hogy olyan bölcsesség rejlik tanulmányaiban, amely korunkban már nem túl gyakori. Elsősorban ennek köszönhető, hogy nem vitákat generál, hanem sokkal inkább általános elismertség övezi. 
A szóban forgó mű tizenkét fejezeten keresztül foglalkozik „Isten mesterségeivel”, többek között az írnok, a harcos, a pásztor, a takács és az építőmester munkájával, melyek imitatio Deiként mind olyan harmóniát biztosíthatnak művelőiknek, melynek során közvetítővé válnak Ég és Föld között. A világ szüntelen teremtése, megújítása és átformálása mindmáig e mesterségek révén megy végbe, még akkor is, ha az emberekben immár ez kevéssé vagy egyáltalán nem tudatosul. A szerző elgondolását számos bibliai szöveghellyel támasztja alá, de nem csupán keresztény forrásokra hivatkozik, hanem a tradicionális szemléletnek megfelelően más vallási hagyományok megnyilvánulásait is figyelembe veszi, mégsem szinkretista jellegű művel van dolgunk. A fent említett harmónia a tanulmány írásmódjában és szerkezetében is jelen van.

Kapcsolat

  • Disciplina Kiadó
  • 7623 Pécs
    Rét u. 45.
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bejelentkezés

Facebook

Copyright 2015 © Disciplina Kiadó | Minden jog fenntartva.
Scham Industries Duvinet